Pattern bingo
Bingo 1 Bingo 2
Pattern bingo

Bingo uitleg en de spelregels.

Bingo is een echt 'multi spel'. Dat wil zeggen dat het mogelijk is om met meerdere mensen tegelijk te spelen en te chatten. De huidige bingo versie biedt de mogelijkheid om te kiezen uit diverse verschillende "kamers" waar gespeeld kan worden. Zo zijn er kamers waar bingo gespeeld kan worden voor 0.10, 0.25, maar ook voor 0.50 cent per kaart. Het aantal spelers per bingokamer, is gelimiteerd en afhankelijk van de kaartprijs.

Per speler kan er met maximaal tien kaarten per bingo spelronde gespeeld worden. Het basisprincipe van het Bingospel berust op het afvinken van in totaal 24 getallen, welke in een raster van vijf bij vijf vakken zijn afgebeeld en waarbij het middelste vak blanco blijft.

De verticale rijen worden aangeduid met de letters B-I-N-G-O. Getallen in de B-kolom bestaan uit de reeks 1 t/m 15, getallen in de I-kolom bestaan uit de reeks 16 t/m 30, getallen in de N-kolom (vier plus 1 blanco) bestaan uit de reeks 31 t/m 45. Getallen in de G-kolom bestaan uit de reeks 46 t/m 60. Tot slot bestaan getallen in de O-kolom uit de reeks 61 t/m 75. De getallen worden niet op nummervolgorde afgedrukt zodat enorm veel verschillende combinaties mogelijk zijn.

Identieke kaarten komen dan in principe ook niet voor. Desondanks is het natuurlijk mogelijk dat er op verschillende kaarten gelijktijdig BINGO valt. Dit geldt zowel voor de rijprijs a ls voor de volle kaart. Bij gelijktijdige BINGO wordt het bedrag in de prijzenpot gelijkelijk verdeeld over het aantal winnende bingo kaarten

Indien er meerdere winnaars zijn, wordt het prijzengeld verdeeld over het aantal winnaars, en indien van toepassing, wordt er ook rekening gehouden met het aantal kaarten waarop een speler gelijktijdig Bingo hadden. Op het moment dat er een pattern prijs of een bingo prijs gevallen is, wordt dit kenbaar via tekst op de pagina, alsmede via een speciaal geluid voor zowel de pattern als de bingo prijs. De ruimte op de rechterzijde van het speelscherm geeft zowel de tijd tot de volgende ronde, hoogte van de bingo, en pattern prijs.